In de opleidingen die ik volg gaat het vaak over verlangen. Wat is je diepste verlangen. Oftewel wat wil je nu eigenlijk echt? Sleep jij je elke dag naar je werk en kun je pas weer vrij ademhalen als je ’s middags de sleutel in het slot van je eigen voordeur steekt? Wanneer heb je het gevoel dat je helemaal één bent met jezelf?
Hoe het voor mij is? Coachen geeft mij zoveel energie dat ik bijna licht geef;-) Ook bij het maken van muziek, zingen en gitaarspelen voel ik die energie vrijkomen. Energievreters zijn er ook, autorijden bijvoorbeeld, geen hobby, nooit geweest ook, dat kost energie. En er zijn energieneutrale activiteiten, het huishouden kost niet veel energie maar levert mij ook geen energie op.
Hoe is dat bij jou? Wat geeft jou echt die levenskracht, die energie waar je blij van wordt? En wat kost juist energie? Misschien heb je er nooit zo over nagedacht en accepteer je dat “het dagelijks naar je werk slepen” er nu eenmaal bij hoort. Er zal toch brood op de plank moeten komen. Toch is het belangrijk dat je zorgt dat je energiemeter de positieve kant op wijst. Bestaat je leven vooral uit energievreters? Dan ligt een burnout op de loer. Je hebt nu eenmaal energie nodig om te kunnen blijven functioneren. Hoe is het in jouw leven? Hoe ziet jouw leven eruit als je je diepste verlangen zou leven?