Wat een bijzonder jaar was 2020. Het heeft naast stilstand ook veel beweging gebracht. Het was een jaar waarin we flexibel moesten zijn en niet konden vertrouwen op de vanzelfsprekendheid van alledag. Alles werd anders. Corona nam een deel van onze vrijheid maar gaf ook verbondenheid en aandacht voor elkaar.

Ook was er veel dankbaarheid. Dankbaar voor het feit dat wij in zo’n prachtige provincie wonen waarin je uren kunt wandelen zonder veel mensen tegen te komen. De frisse lucht en Friese gemoedelijkheid. Door corona werden we even teruggeworpen op wat er is, het hier en nu. En we zijn er nog niet, niemand heeft een blauwdruk van wat komend jaar gaat brengen. Laten we het beste er van maken en genieten van elke dag.

Het is waar ik als coach blij van word: leven in het hier en nu en meebewegen met wat het leven brengt. Te vaak zijn we bezig met zorgen maken over de toekomst. We piekeren ons suf over wat zou kúnnen gebeuren. En het loopt toch vaak anders. Als je veel negatieve gedachten hebt, probeer dan de focus eens te verleggen naar waar je dankbaar voor bent.

Maak eens een lijstje met alles waar je trots op bent en blij van wordt. Je zult merken dat je bij het opschrijven je gevoel al een verandering doormaakt en je negatieve gedachten plaats maken voor gevoelens van trots en blijdschap en misschien tovert het wel een glimlach op je gezicht.

Aandacht maakt alles groter. Hoe meer positieve gedachten, hoe positiever je in het leven staat.

Staat er bijna niks op je lijstje? Dan kun je vandaag nog beginnen met zorgen dat er wél iets op komt te staan. Wie wil je zijn? Alles is mogelijk! Coaching kan je helpen met het bereiken van je doelen, je overtuigingen los te laten en je laten ervaren dat je zelf de sleutel tot verandering in handen hebt.

Daarbij wens ik iedereen een mooi en inzichtgevend 2021!