Af en toe trek ik een kaartje uit een stapeltje inspiratiekaarten die ik naast mijn computer heb liggen. Vandaag trok ik het kaartje: “Vandaag ben ik dankbaar voor al wat leeft”. Wat een toepasselijke tekst in deze tijd. Dagelijks worden we geconfronteerd met de aantallen overleden coronapatiënten. Het besef dringt langzaam door, het is menens, waar ik een paar weken geleden mijn kinderen nog geruststelde dat het niet bij mensen onder de dertig voorkomt, is dat bericht allang achterhaald. En dat je maar lichte verschijnselen krijgt en dat alleen oude mensen sterven, het is allemaal achterhaald.

Steeds meer wordt duidelijk wat de impact is. We ervaren nu aan den lijve wat echt belangrijk is in het leven: de zorg voor elkaar. Er worden hartverwarmende acties georganiseerd voor eenzamen, we doen boodschappen voor elkaar en helpen waar we kunnen. Dat is wat bewustwording doet. En wat voelt het goed! Iets doen voor een ander maakt een geweldig stofje in je hersenen aan volgens mij. Een stofje waar je blij van wordt, blijer dan het stofje dat wordt aangemaakt bij het kopen van een nieuwe auto als je het mij vraagt. Laten we ook in de toekomst voor elkaar blijven zorgen én voor onze mooie wereld en laten we dit gevoel vasthouden. Laten we elkaar vasthouden zodra het weer verantwoord is. En tot die tijd? Laten we dankbaar zijn voor al wat leeft.