EMDR / RDI

EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) is zeer effectief als het gaat om het verwerken van nare ervaringen.

Door middel van oogbewegingen (en evt. geluiden en trillingen) zal de emotie van de heftige gebeurtenis/nare ervaring verdwijnen. De herinnering blijft, de emotionele lading is eraf.

Bij EMDR wordt vaak gedacht aan behandeling van (meervoudige) trauma’s, maar EMDR kan ook prima worden ingezet voor de enkelvoudige trauma’s. Een nare ervaring, die heftige gevoelens oproept als je eraan terugdenkt. Dat kan kortgeleden zijn gebeurd, of bijvoorbeeld 30 jaar geleden. EMDR werkt!

Een ogenschijnlijk “nietszeggende” gebeurtenis kan soms een enorme impact hebben en angsten veroorzaken. Als je ooit bent geschrokken van een grote hond, heb je misschien angst voor honden ontwikkeld of als iemand eens een nare opmerking heeft gemaakt, kan het zijn dat je je daardoor vaak onzeker voelt. EMDR kan daarbij helpen.

EMDR is effectief bij de aanpak van fobieën. Vliegangst, angst voor spinnen, pleinvrees, etc.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op. Lees onder aan deze pagina enkele ervaringen van klanten.

Voorbeelden van klachten waarbij EMDR kan worden ingezet:
– herbeleving ervaring
– nare dromen
– vermijdingsgedrag
– verhoogde waakzaamheid
– stress
– schaamte/schuld
– depressieve stemming
– piekeren
– angst
– paniek
– agitatie
– slecht zelfbeeld
– slaapproblemen
– lichamelijke klachten

RDI (Resource Development and Installation)

RDI werkt ongeveer hetzelfde als EMDR alleen gaan we met RDI niet terug naar het trauma maar naar de gewenste situatie in de toekomst. RDI is een manier om de draagkracht te versterken. Vanuit de positieve ervaring. RDI richt zich op de positieve hulpbronnen die ieder mens bezit. Zelfvertrouwen, kracht, lef, humor etc.

Bij RDI wordt er niet met trauma gewerkt maar juist met positieve ervaringen. De hulpbronnen worden ingezet/versterkt om moeilijke situaties beter aan te kunnen.

 

|

Wat klanten zeggen...

Nog steeds beduusd hoe bizar dit is

Wat heb ik de EMDR-sessie als mooi ervaren. Ik ben nog steeds beduusd hoe bizar dit is. Wel enorm moe in mijn hoofd, maar wat ben ik blij met jou en het resultaat! Zo dankbaar.

Wat een eye-opener

Zo blij met de workshop "Maak je eigen inspiratieboek"! Echt een eye-opener om mee verder te kunnen. Ik merk dat ik nu al dingen anders kan bekijken, kon zelfs een compliment ontvangen en sta meer in mijn kracht.

Het doet meteen wat met je gedachtes

De workshop "Maak je eigen inspiratieboek": Het was echte een heel bijzondere avond. Het doet meteen wat met je gedachten en emoties. Heel mooi om je daar bewust van te zijn.

De emotionele lading is eraf

De EMDR-sessie heeft mij heel erg goed geholpen. De emotionele lading is eraf als ik aan die nare situatie denk.

Je kunt jezelf zijn, zonder oordeelsvorming

Ik kan Romy van harte aanraden als coach. Bij haar kun je jezelf zijn, zonder oordeelsvorming. Zij is in staat om vanuit verschillende oogpunten samen naar de kern te komen. Dit verloopt volgens een natuurlijk proces. Ze luistert goed, stelt de juiste vragen en samen...