“Heb geduld, het heeft tijd nodig”. Dat zijn woorden die ik de afgelopen jaren vaak te horen heb gekregen van de mensen waaraan ik mijn onzekerheden toevertrouwde. Onzeker of er wel mensen naar mijn praktijk zouden komen. “Heb geduld” En geduld is iets waar ik het minste van bezit, als het om mijzelf gaat, voor andere mensen heb ik engelengeduld.

De haast begint, zodra het idee er is. Vandaag bedenken dat je wilt afvallen en morgen resultaat willen zien. Geduld hebben voor iets dat je niet zelf in de hand hebt is lastig voor mensen met haast. Als je bedrijf er klaar voor is en de klanten niet meteen in de rij staan dan kan onzekerheid boven komen drijven: “doe ik het wel goed?” of “zit er wel iemand op mij te wachten?” Onzekerheden die je liever niet wilt voelen.

Vraag jezelf dan eens af: Is het waar? Is er werkelijk haast geboden? Als het antwoord nee is, kan het helpen een (langere) periode met jezelf af te spreken. Bijvoorbeeld: ik neem een jaar de tijd om mijn studie af te ronden of een jaar om 5 kilo af te vallen, ik neem 3 jaar de tijd om mijn bedrijf van de grond te krijgen. Je zult hierdoor letterlijk meer lucht ervaren.

Word je bewust dat, ondanks het opgejaagde haastige gevoel, jij de keuze kunt maken waardoor jij jezelf meer tijd en ruimte geeft.

Probeer het maar!