MACHTICH!

“Stap eens buiten je comfortzone, daar is zoveel meer te beleven!” Een quote die regelmatig voorbij komt. En het is waar, natuurlijk is het waar, als je blijft waar je bent, beleef je minder dan wanneer je dingen onderneemt die je een beetje spannend of zelfs doodeng vindt. Toch vinden veel mensen het fijn om precies te weten waar ze aan toe zijn, elke dag zo’n beetje hetzelfde en het leven kabbelt rustig voort. En daar is helemaal niks mis mee, iedereen mag gelukkig zijn op zijn/haar manier.

Het wordt anders als mensen een voorspelbaar leven leiden en er onrust boven komt omdat ze eigenlijk iets anders willen dan ze tot nu toe hebben gedaan. Dan is er werk aan de winkel. Want zodra de bewustwording er is, is er geen weg terug. Als een rups zich ontpopt tot vlinder, kan de rups dat niet tegenhouden, de verandering is dan ingezet.

Zo werkt dat bij mensen ook. En bij het ontpoppen kun je soms innig terugverlangen naar de veiligheid van de cocon, want je bent hier nog nooit geweest, hebt de wereld nog nooit als vlinder bekeken, je hebt zelfs nog nooit gevlogen, hoe spannend is het dan! Toch kijk je ernaar uit om een mooie vlinder te worden en overwint de angst voor het vliegen uit nieuwsgierigheid ernaar.

Persoonlijke ontwikkeling, je ont-wikkelt je, kruipt langzaam uit je cocon en ontdekt hoe groot de wereld kan zijn. Zoals een klant (50+) onlangs zei: “eigenlijk besef ik nu pas dat ik een keuze heb in het leven en dat ik kan doen wat ik wil met mijn leven!” Bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling is soms best spannend maar hartstikke leuk! Wie wil er nu geen mooie vlinder worden? Je krijgt inzichten waarmee je kunt leren vliegen. Toen ik de klant aan het eind van de sessie vroeg: “Hoe vond je de coachsessie vandaag?” antwoordde ze vol overtuiging in haar memmetaal: “MACHTICH!”

Wil jij ook zo’n machtich moaie coachsessie ervaren en uit je cocon stappen om het mooie leven te ontdekken? Je bent welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.