Hoe zou jouw leven eruit zien als je meer zelfvertrouwen had? Of hoe zou jouw leven eruit zien als jij je niks zou aantrekken van wat anderen vinden? Of wanneer je geen angst voelde? Het is voor veel mensen niet eens voor te stellen hoe dat zou zijn. We zijn zo gewend aan het stemmetje in ons hoofd dat zegt dat we niet goed genoeg zijn of niet slim genoeg: het zijn belemmerende overtuigingen die wij hebben over onszelf. En het woord zegt het al, “belemmerende” overtuigingen helpen je niet veel verder in het leven. Ze houden persoonlijke groei en ontwikkeling tegen.

Ik hoor sommige mensen denken: “dat gezeur over persoonlijk groei, dat is echt iets van deze tijd.” En dat klopt, vroeger was er veel minder ruimte voor ontwikkeling op persoonlijk vlak. Toen was hard werken de oplossing voor (bijna) alles en werd over problemen of onzekerheden nauwelijks gesproken. Mijn missie is om het wel bespreekbaar te maken; gooi het open, vertel waar je tegenaan loopt en waar je last van hebt. Want dan ontstaat er ruimte voor verandering. En wat misschien nog wel belangrijker is: spreek uit wat jij te vertellen hebt, geef aan wat jij nodig hebt en wie jíj wilt zijn.

Generaties hebben last (gehad) van wat niet gezegd is en wel gezegd had moeten worden. Zolang onuitgesproken zaken onder het tapijt blijven liggen, kun je er helemaal niks mee. Je kunt er hooguit over struikelen. En als er teveel onder het tapijt ligt, kan het je letterlijk tegenhouden om vooruit te komen en stappen te zetten. De tijd van het leven “ondergaan” is gelukkig voorbij. We hebben invloed op wie we zijn, invloed op wie we wíllen zijn. De spookjes uit het verleden die zorgen voor de belemmerende overtuigingen zijn goed te herkennen én te veranderen, zodat jij je leven kunt leven zoals jij het voor ogen hebt.

Want ieder mens is uniek en prachtig op zijn/haar eigen wijze en mag er zijn!