Claustrofobie verdwenen na 1 sessie EMDR! Het klinkt als een goedkope reclame waarvan je weet dat het niet gaat werken….toch?

Toch is het waar!! EMDR kan wonderen verrichten als het gaat om claustrofobie, angstdromen, vliegangst, hoogtevrees, etc. etc.
Hoe dan? Een voorbeeld:

Vorige week kwam ze naar de praktijk, ze wilde het wel proberen, het zou toch fantastisch zijn om verlost te zijn van die nare gevoelens die bij claustrofobie horen.
Ik stelde haar wat vragen en deed de intake, daarna mocht ze plaats gaan nemen achter de “magische” lamp (niks magisch aan hoor ), de koptelefoon werd op haar hoofd gezet en de trilblokjes in haar handen. We gaan beginnen…
Ze roept het gevoel op en ik vraag haar het lampje te volgen met haar ogen.
Ze volgt het lampje en ik volg haar, ze geeft antwoord op de vraag die ik stel: wat komt er bij je boven? Een woord, een beeld, een geluid, alles is goed.

We gaan door tot de claustrofobische gedachte geen (of nauwelijks) meer emotie oproept. Dit kan in één behandeling, bij meerdere beelden kan er nog een sessie nodig zijn.
Ze is moe, en dat hoort er bij, het lijkt eenvoudig, dat is het ook, maar impact heeft het wel. Die impact duurt vaak niet langer dan 3 dagen (je blijft gewoon functioneren )
Het is weg, de angst die haar jaren, tientallen jaren in de weg heeft gezeten.

Ze durft de kelder weer in, winkels waar ze het eerder Spaans benauwd kreeg, ze is zelfs de zolder gaan opruimen!

Wil jij dit ook? Neem dan gerust contact op om te overleggen of jouw vraag geschikt is om in mijn praktijk behandeld te worden.
Tel: 06-83211949 Mail: [email protected]

NB: heb je een meervoudig trauma? Informeer dan bij je huisarts/psychiater/psycholoog naar de mogelijkheden van EMDR.