Allereerst een mooi, gezond en inzichtgevend nieuwjaar gewenst.

Heb (of had) je ook goede voornemens voor dit jaar? Goede voornemens; hoopvolle gedachten dat je iets ten goede wilt veranderen in je leven in de hoop dat het vanaf 1 januari ook daadwerkelijk gaat lukken.

Iets “voornemens” zijn, daarmee win je tijd, vandaag blijft alles nog bij het oude, pas ná 1 januari begint de uitdaging. En lukt het niet? Ach, volgend jaar weer een nieuwe poging. Zo blijft het een wens én de hoop dat er ooit een wonder gebeurt waardoor bijvoorbeeld overtollige kilo’s eraf vliegen en fanatiek sporten je grootste hobby wordt.

Als je iets écht graag wilt, zorg dan dat het lukt! is mijn motto. Het leven is niet altijd makkelijk, stappen zetten in persoonlijke ontwikkeling is soms zwemmen tegen de stroom in. Het goede nieuws is dat je er zoveel wijzer door wordt. Je leert waar je talenten en valkuilen liggen en je triggers beheersen. Dan weet je dat je een keuze hebt in plaats van een leven dat je overkomt. Je krijgt de regie over je eigen leven.

Goede voornemens (al spreek ik liever over: nieuwe plannen) kun je elke dag maken! Elke dag is er de mogelijkheid om jouw leven tegen het licht te houden en jezelf af te vragen: “Vind ik mijn werk nog steeds leuk?” ”Wat vreet- of wat geeft juist energie?” “Hoe zorg ik ervoor dat ik gezonder word?” Je kunt elke dag opnieuw beginnen.

Vandaag heb je de kans om het beter te doen dan gisteren. In grote of kleine stappen. Wat daarbij een fijne gedachte kan zijn: je moet het zélf doen, maar dat hoeft niet alleen. Hoe fijn is het als iemand tijdelijk met jou meeloopt om jouw plannen te laten slagen? Iemand die er voor je is als het moeilijk is, iemand om successen mee te delen. Stel jezelf daarom de vraag: “Wie of wat zou mij daarbij kunnen helpen?” Plan een afspraak met diegene en je hebt de eerste stap gezet.

Als je iets écht graag wilt, zorg dan dat het lukt. Ook jij kunt het!