Je springt s‘ochtends je bed uit, hebt er zin in! Zin om naar je werk te gaan, zin om lekker in beweging te komen. De energie stroomt door je lichaam en je kunt de hele wereld aan. Het “kom maar op!” gevoel.
Voor de meesten van ons zijn er ook wel eens van die dagen waarop je liever nog even in bed blijft liggen. Je hebt even helemaal geen zin in je werk of in wat dan ook. Het “laat mij maar even” gevoel.
En weet je dat er helemaal niks mis is met je een dag niet gelukkig voelen? Het hoort gewoon bij het leven. Het nastreven van 100% gelukkig zijn kan je op den duur zelfs ongelukkig maken. Want wanneer jij het gevoel hebt dat je altijd maar gelukkig moet zijn, dan zijn de momenten dat je even niet gelukkig bent teleurstellend en frustrerend.
Bedank je stemmetje: “stel je niet zo aan” of “ga eens vrolijk doen” voor de goede raad maar laat het niet in gevecht gaan met je gevoel. Bedenk liever wat je zou kunnen helpen om je beter te voelen om de energie weer te laten stromen! Door plannen te maken creëer je iets om naar toe te leven en dat zet je in beweging en beweging = energie.

Foto: Pixabay