Sinds jaar en dag was ik bang voor menigten mensen. Staan tussen een grote groep leidde bij mij tot paniekaanvallen, waardoor mijn angst alleen maar toenam. Juist in de rustige coronatijd droomde ik meerdere malen per week dat ik mij in een mensenmassa bevond en ik werd dan zwetend wakker. In gesprekken met Romy werd mij duidelijk dat deze angst voor een groot deel terug te voeren was op een gebeurtenis van zo’n 35 jaar geleden, toen ik als tiener vast zat tussen het winkelend publiek en het angstige gevoel had te stikken.

Romy nam mij in de EMDR-sessies terug naar dat moment; heel rustig, heel vertrouwenwekkend. Dat was heftig en ik was ook doodmoe na de sessies. Vraag me niet hoe, maar de EMDR heeft mij fantastisch geholpen. Mijn angstdromen zijn weg en ik slaap een stuk beter. Laatst, tijdens een rondleiding, liep ik een gang door met meerdere mensen. Normaal gesproken vind ik dat heel eng, nu was ik geen moment angstig. Romy, bedankt!